Ga naar de inhoud

Onze services worden aangeboden vanuit ons gedeelde streven om bedrijven diepgaande inzichten te verschaffen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Wij helpen organisaties niet alleen om hun eigen impact op het milieu te begrijpen, maar ook om strategieën te ontwikkelen waarmee ze duurzaam kunnen groeien in lijn met de steeds veranderende normen voor bedrijfsverantwoordelijkheid. Met onze expertise begeleiden we bedrijven naar een duurzame toekomst, waarin verantwoord ondernemen centraal staat.

CSRD Cursussen

De CSRD cursussen van GDC bieden deelnemers een diepgaand inzicht in de structuur, inhoud, werkwijze en aandachtspunten van de CSRD. Ontworpen om te voldoen aan de behoeften van verschillende belanghebbenden, waaronder accountants, financiële en controle-experts, auditors en duurzaamheidsexperts. Zo zorgen deze cursussen ervoor dat deelnemers goed voorbereid zijn op de uitdagingen van de nieuwe, complexere vorm van rapporteren. We illustreren deze complexe concepten aan de hand van praktische voorbeelden van bekende bedrijven zoals Coca-Cola, KLM, Rabobank en Patagonia. Zo verwerven professionals niet alleen een grondig begrip van de CSRD, maar krijgen ze ook de nodige tools en kennis mee omtrent succesvolle praktische toepassing van de CSRD.

Sustainability reporting

Green Deal Consultancy (GDC) staat klaar om bedrijven te ondersteunen bij het opstellen van hun duurzaamheidsrapportages. Wij nemen een actieve rol in door begeleiding te bieden bij het verzamelen van de benodigde data, het opstellen van overzichten van minimale vereisten en het stellen van kritische vragen. Op deze wijze creëren we niet alleen een volledig beeld van de beschikbare informatie, maar identificeren we ook de aanvullende informatie die nodig is om een transparante duurzaamheidsrapportage te produceren.
Voor grote bedrijven die vallen onder de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), volgen wij deze verstrekte richtlijnen. Voor kleinere bedrijven passen we een flexibele aanpak toe, waarbij we samen bespreken welke richtlijnen het beste passen bij de specifieke behoeften van de klant.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Contact

Duurzame groei

Bij Green Deal Consulting geloven wij dat duurzaamheid en winstgevende bedrijfsgroei hand in hand kunnen gaan. Onze missie is het bieden van strategisch advies om bedrijven te helpen ontwikkelen op een manier die gunstig is voor zowel de planeet als de winstgevendheid.

Life Cycle Assesment

Green Deal Consultancy (GDC) biedt ondersteuning bij het uitvoeren van een levenscyclusanalyse (LCA). Een LCA is een effectieve methode om de verschillende fasen van de levenscyclus van uw producten of diensten in kaart te brengen. Voor elke fase onderzoeken we zorgvuldig wat de milieueffecten ervan zijn. Deze gedetailleerde analyse biedt bedrijven waardevolle inzichten om gerichte strategieën te ontwikkelen en de meest impactvolle fasen aan te pakken, met als uiteindelijk doel het verduurzamen van de waardeketen.

Bij dit proces maakt GDC gebruik van de ISO 14040-norm, die de richtlijnen bepaalt voor het uitvoeren van een LCA. Door te vertrouwen op deze internationaal erkende norm, kunnen we nauwkeurige en vergelijkbare resultaten garanderen. Zo kan er gericht naar het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen toegewerkt worden.

Trainingen en Workshops

Green Deal Consulting (GDC) biedt een uitgebreid trainingsprogramma en workshops aan over diverse duurzaamheidsonderwerpen. Onze cursussen omvatten alles, van de basisprincipes van duurzaamheid tot diepgaande inzichten over hoe bedrijven duurzaamheid kunnen benutten voor groei en winst.

  1. Kennismaking met Duurzaamheid: Een overzicht van de basisprincipes van duurzaamheid, inclusief de impact op bedrijven en de samenleving.
  2. Duurzaamheid en Winstgevendheid: Verkenning van hoe duurzaamheidspraktijken niet alleen ethisch verantwoord zijn, maar ook de winstgevendheid van een bedrijf kunnen bevorderen.
  3. ESG-trainingen (Environmental, Social, and Governance): Een diepgaande duik in de ESG-criteria en hoe bedrijven kunnen voldoen aan deze normen, die steeds belangrijker worden voor investeerders en belanghebbenden.

Onze cursussen zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van uw bedrijf. We begrijpen dat elk bedrijf uniek is, daarom bieden we op maat gemaakte trainingen die zich richten op de specifieke uitdagingen en kansen van uw organisatie. Voor meer informatie over de specifieke mogelijkheden en voor het maken van een oriëntatie afspraak kunt u direct contact met ons opnemen!

Copyright © 2024 Green Deal Consultancy Netherlands. All rights reserved.